Regularity events mét karakter!

Regularity events mét karakter!

ypresnl1

Het parcours van de 4de Ypres Historic Regularity in detail
Na de Portugal Historico, die gewonnen werd door Yves Deflandre voor Christophe Berteloot, twee toppers die al op het podium stonden in Ieper, is de Ypres Historic Regularity de volgende belangrijke Europese afspraak op de kalender. Zoals beloofd, zal de Ypres Historic Regularity van 25 tot 27 november in Ieper een gespierd parcours presenteren voor zowel rijder als navigator.
 
Zoals eerder aangekondigd, zal de wedstrijd nog sportiever zijn dit jaar, dankzij een nieuw concept. ““Naast de klassieke regelmatigheidsproeven op de openbare weg met een aangepaste gemiddelde snelheid, voegen we dit jaar 5 afgesloten regelmatigheidsproeven toe met een gemiddelde lengte van 10 km per proef. Deze proeven worden afgewerkt aan een hogere gemiddelde snelheid (tot 65 km/u). Het principe dat we kennen van uit VHRS regelmatigheidsrally’s, maar de combinatie tussen afgesloten proeven van een aanzienlijke afstand met de openbare weg regularity stages is in België ongezien en zal garant staan voor een gespierd sportief programma!,” vertelt Bjorn Vanoverschelde.
 
Maar er is meer… Wie denkt aan de oorsprong van het rallyrijden, denkt aan geheime tracés. Met de regularity-discipline benaderen we al heel sterk het verleden, maar dit jaar zorgen parcoursuitzetters Bjorn en Jens Vanoverschelde voor een extra tikkeltje nostalgie door het toevoegen van ‘secret regularity stages’. Bij zo’n ‘secret regularity stage’ krijgen de navigatoren het parcours pas… 5 seconden voor het startschot!
 
We willen uiteraard het parcours zo geheim mogelijk houden, maar we kunnen alvast verklappen dat de wedstrijd op vrijdag 25 november van start gaat met een ‘closed road stage’ van net geen 10 km alvorens de nacht in te duiken met 8 overige -uitdagende- regularity stages waaronder reeds 1 ‘secret regularity stage’. Tijdens de tweede wedstrijddag trekt de karavaan traditiegetrouw richting Wallonië, maar dit jaar schotelen we op zaterdagvoormiddag de deelnemers twee Ieperse klassiekers voor in de vorm van een ‘closed road stage’. Tussen deze twee beproevingen is er een stempelcontrole te Kemmel, nog zo’n Ieperse klassieker.
 
Pas daarna gidst het roadbook de deelnemers richting Braine-le-Comte met 80% nieuwe regelmatigheidsproeven! De lange zaterdagetappe sluiten we opnieuw af met een closed road stage in de buurt van Ieper, de derde van de dag. De zaterdagetappe wordt dus meer dan ooit een uitdagende etappe met 3 closed road stages, 2 secret regularity stages en 80% nieuwe regularity stages. Op zondag ronken de motoren vroeg, want om 7 uur ’s morgens verlaat de eerste deelnemer reeds de Grote Markt van Ieper om enkele minuten later de start te nemen van de ‘early bird stage’. Een unieke ervaring waarbij deelnemers nog voor zonsopgang een regelmatigheidsproef voorgeschoteld krijgen. En dit jaar is deze proef zo’n 28 km… Kortom, genoeg ingrediënten om voor suspens te zorgen tot het einde!
 
De inschrijvingen stromen ondertussen vlot binnen. De inschrijvingslijst bevat ondertussen een 70-tal deelnemers, maar daarover binnenkort meer. Wie deze unieke wedstrijd in Ieper wil meemaken kan zich nog tot 1 november inschrijven.