Regularity events mét karakter!

Regularity events mét karakter!

BENETEAMRALLY

BeNe TeamRally op zaterdag 11 maart 2023 – inschrijvingen openen op 9 november

Belofte maakt schuld… Nadat (de Nederlandse) Stichting Horneland de handen in elkaar sloeg met de (Belgische) organisatoren Bjorn & Jens Vanoverschelde (JBREvents) om een uniek Belgisch-Nederlands overkoepelend evenement te creëren, is het tijd om de datum bekend te maken van de eerste editie! Robert Wolter, Stichting Horneland: “De eerste contacten vonden reeds meer dan 12 maanden geleden plaats. Oorspronkelijk was het de intentie om de eerste editie te laten plaatsvinden in het najaar van dit jaar, maar ons ander evenement (Hornelandrally) dat normaliter plaatsvind in het voorjaar, dienden we noodgedwongen te verplaatsen naar… het najaar 2022. Daarom leek het ons beter om de première van de BeNe TeamRally even uit te stellen, want we willen vanaf de eerste editie het unieke evenement meteen ‘op de kaart’ zetten. Uiteindelijk is de kogel door de kerk! Zaterdag 11 maart leek ons de geschikte datum gelet op de Belgische & Nederlandse kalender.”

Concept

Het concept van dit uniek evenement deden we al eerder uit de doeken in een vorig nieuwsbericht, maar we herhalen graag dat het gehele evenement Nederlands-Belgisch getint is, zowel op organisatorisch vlak als het wedstrijdgebied waarin een uitermate boeiend parcours werd uitgestippeld! Bjorn & Jens Vanoverschelde: “We hebben de afgelopen jaren het genoegen gehad om te kunnen navigeren tijdens verschillende Nederlandse karaktervolle evenementen en hebben een voorliefde voor het kaartlezen. We willen het Belgische publiek laten kennismaken met de Nederlandse wedstrijden en we willen de Nederlandse equipes kennis laten maken met de Belgische ‘touch’ van de historische regelmatigheidsrally’s. Onze ervaringen van deelnames aan zowel Nederlandse als Belgische wedstrijden zullen we gebruiken om een evenement voor te schotelen dat toegankelijk zal zijn voor zowel Nederlandse als Belgische equipes! Het routeboek zal bestaan uit 100% kaartlezen waarbij de maximale kaartschaal van 1/50.000 ons moet toelaten om de kleinste rallyweggetjes in de route op te nemen. Er staan twee etappes op het programma, waarbij de ene etappe bij daglicht verreden zal worden en time control sections in combinatie met klassieke routecontroles zal bevatten. De tweede etappe, in de duisternis en eveneens 100% kaartlezen, bestaat uit regelmatigheidsproeven en enkele ‘virtuele’ routecontroles. Om de tijdregistratie van de regularity stages uit te voeren en de virtuele routecontroles te registreren, zal elk voertuig uitgerust worden met een trackingsysteem.”

TeamRally of SoloRally

En alsof het Belgisch-Nederlands concept nog niet uniek genoeg is, voegen we er een extra dimensie aan toe waarbij 2 equipes zich als 1 team kunnen inschrijven. Elk team bestaat uit 2 equipes. Exact 1 uur voor de starttijd zal het routeboek en plotting instructions uitgereikt worden. Gedurende 1 uur kunnen twee equipes van hetzelfde team dus samen de route intekenen op de aangeboden stafkaarten. Op de vertrektijd starten beide equipes op exact hetzelfde ogenblik. De ene equipe gaat traject 1 rijden, de andere equipe gaat traject 2 rijden. Na het traject ontmoeten beide equipes elkaar tijdens de rust en kunnen opnieuw gegevens uitwisselen. Na de rust wisselen de equipes van traject. De equipe die traject 1 reed voor de rust, gaat na de rust traject 2 rijden (en omgekeerd). Het teamoverleg laat equipes dus toe om de krachten te bundelen in een poging de grootste trofee naar eigen land mee te nemen, want de winnaar zal het team (de combinatie van 2 equipes) die samen het minst strafpunten wist te verzamelen tijdens de time control sections en regelmatigheidsproeven.

Wie het evenement liever ontdekt als individuele equipe, zal kunnen inschrijven in een solo-klassement.

Reglement, voorkeurstarief & inschrijven

Het voorlopig reglement werd ondertussen samengesteld en is te raadplegen op de website. Het all-in inschrijvingstarief werd bepaald op 395 € / equipe. Hierin is eveneens catering en de huurprijs van een trackingsysteem inbegrepen. Inschrijven kan vanaf 9 november om 20u. Inschrijven doe je best voor 9 januari ‘23, want daarna verloopt het voorkeurstarief.

De start zal plaatsvinden bij het kasteel Vaeshartelt nabij Maastricht en de route bevat onder meer gravelwegen op Nederlands grondgebied, haarspeldbochten in de Belgische Ardennen en verlaten (Haspengouwse) plattelandswegen die er in maart dikwijls modderig bij liggen.