Regularity events mét karakter!

Regularity events mét karakter!

VOORBESCHOUWING BENE TEAMRALLY 2023

Zaterdag aanstaande wordt de eerste editie van de BENE TEAMRALLY verreden! Een nieuwe telg op de Nederlandse én Belgische kalender, en op dit gloednieuwe evenement waarbij Stichting Horneland & Belgische organisatoren en navigatoren Bjorn & Jens Vanoverschelde de handen in elkaar slaan, blikken we graag vooruit.

Robert Wolter, Stichting Horneland: “Toegegeven, we hadden graag wat extra equipes aan de start zien verschijnen komende zaterdag, maar anderzijds hadden we wel verwacht dat voor dit bijzondere evenement een uitdagende opgave zou zijn om een groot deelnemersveld bij elkaar te krijgen. Want ook al praten we in België en Nederland dezelfde taal, er zijn op vlak van evenementen duidelijke verschillen. Ons evenement is dus geen 100% Belgisch evenement, noch 100% Nederlands, dus durven er verschillende equipes de uitdaging niet meteen aan. Aan ons om komende zaterdag te bewijzen dat een eerlijke strijd mogelijk is! En we zijn ervan overtuigd dat we in onze opzet zullen slagen.”

Bjorn & Jens Vanoverschelde: “Het startveld bestaat uit de beste Nederlandse & Belgische navigatoren die van kaartlezen houden en met de beste piloten die van een sportieve uitdaging houden! De kwaliteit is verzekerd! En ook op sportief vlak hebben we kwaliteit verzekerd! We kijken ongelooflijk uit naar de sportieve ontwikkelingen, want het zal een intense strijd worden. Voor de deelnemers hebben we kaartlezen in zijn puurste vorm in petto, aangevuld met een uitdagend tijdschema waar het kan en 6 regularity stages. En… gelet op de eerdere sneeuwval eerder deze week zullen de wegen er extra nat & modderig bijliggen! Daarenboven zijn we benieuwd naar het ‘rijden in teamverband’, wat dit evenement uniek maakt. Je kan het vergelijken met informatie ontvangen van je ‘ouvreurs’ in een snelheidsrally, maar in onze discipline is het onbestaande.”

De BENE TEAMRALLY gaat zaterdag van start om 11u30 en telt 2 lussen van elk +/- 180 km. Om 21u30 worden de eerste teams bij de finish verwacht, na een spetterende finale in de duisternis!