Regularity events mét karakter!

Regularity events mét karakter!

Tal van nieuwigheden tijdens Belgian Westhoek Classic 2022

We staan aan de vooravond van de Belgian Westhoek Classic 2022, een regelmatigheidsrally onder leiding van Rudy Opdenakker en sportief verantwoordelijken Bjorn & Jens Vanoverschelde. Een regelmatigheidsrally die op de regionale autosportkalender prijkt maar met tal van (inter)nationale kenmerken, zowel op organisatorisch vlak als bij het bekijken van de deelnemerslijst. In totaal prijken 115 deelnemende equipes op de finale startlijst waarvan 20% buitenlandse teams. Een lijst van favorieten opnoemen zou ons te ver leiden met vele equipes met een stevig gevuld palmares, maar één ding is zeker: alle deelnemers aan de ‘most authentic regularity’ kunnen zich opmaken voor tal van nieuwigheden tijdens de komende editie.

Start én finish te Ronse – Robert Droogmans net zoals in 1978

Voor wie het nog niet zou gelezen hebben: dit jaar vind niet alleen de start op vrijdag 16 september plaats in het centrum van Ronse, maar de deelnemers finishen eveneens op de Grote Markt van Ronse op zaterdagavond 17 september. In samenwerking met Motor Union 2000, de lokale renstal en ex-organiserende partij van de 12 uren van Ronse, gaan we terug naar 1978! Want toen vond immers de 24 uren van Ronse plaats. “We gaan dus back to 1978 met een finish exact 24 uur na het startschot, op de Grote Markt van Ronse. Een echt wedstrijdcentrum in het stadscentrum en… met de deelname van Robert Droogmans die er in 1978 eveneens bij was te Ronse. Een mooiere verwijzing konden we ons niet inbeelden”, aldus Franky Deblomme van Motor Union 2000.

Meet the crew sessies

Nog meer animo op vrijdag (late) middag op de Grote Markt te Ronse, want aan de rand van het parc fermé en terwijl de technische controle -eveneens op de Grote Markt- volop aan de gang is, vinden 3 ‘meet the crew’ interview sessies plaats. Op het (overdekt) podium zal speaker van dienst Reginald Delmarche de top 3 van de vorige editie (zowel in Expertklasse als Classicklasse) aan de tand voelen over hun verwachtingen. Tussen deze 2 sessies door passeren de organisatoren in het bijzijn van Robert Droogmans de revue om vooruit te blikken. De ‘meet the crew’ sessies worden eveneens live gestreamd via het Facebook kanaal. De sessies vinden plaats om 17u00, 17u20 en 17u40.

Chimay gaststad op zaterdag

Op zaterdagmiddag wordt de karavaan verwacht in ‘gaststad’ Chimay. “We doen 3 verschillende locaties aan in en rond Chimay. Elke locatie laat de deelnemer kennis maken met de regio én… zijn autosportactiviteiten. Rond 11u30 volgt -na een lange ochtendetappe- een stempelcontrole op de Grote Markt van Chimay. Aansluitend is er een hergroupering in Auberge de Poteaupré, één van de gebouwen die eigendom zijn van de brouwerij van Chimay. Na de hergroupering blijven we nog even in de buurt, want dan worden we verwacht op het circuit van Chimay, dat overigens grootse toekomstplannen heeft! Op de binnenwegen van het circuit rijden de deelnemers een afgesloten proef, in omgekeerde richting van vorig jaar, maar nog steeds met de passage door de waterbak die een spectaculaire finish opleverde vorig jaar. De karavaan zal in elk geval met veel enthousiasme onthaald worden!”

Een vijfsterrenparcours via de wouden van Couvin

Uiteraard is sportiviteit nog steeds hét stokpaardje van de parcoursuitzetters Bjorn & Jens Vanoverschelde. Op vrijdagavond beloven zal alvast een ouderwetse etappe in de duisternis, met een technisch uitdagend tracé. Op zaterdagochtend stippelden ze een route uit dwars door de wouden van Couvin met een groot aandeel kaartlezen waarbij zelfs een beekje doorkruist moet worden! Zaterdagmiddag volgt de traditionele marathonetappe, goed voor zo’n 200 km competitie met 1 adempauze halverwege. De marathonetappe is overigens nog goed gekruid, met -zoals hiervoor reeds vermeld- het circuit van Chimay, een lange regelmatigheidsproef van 33 (!) km en een gravelstage middenin een windmolenpark!

Facebook live zoals vanouds en extra live-resultaten

Thuisblijvers kunnen de wedstrijd volgen via de Facebook live video coverages, vanaf vrijdag 17u tot en met de finish op zaterdagavond. Het exacte uitzendschema kan u terugvinden op onze Facebookpagina. De sportieve ontwikkelingen en rangschikkingen volgen doe je via onze resultatenpagina (http://results.belgianwesthoekclassic.be). Desondanks de (bewuste!) keuze om het evenement authentic te houden met 100% bemande regelmatigheidsproeven, hebben we dit jaar alles in het werk gesteld om extra updates van de rangschikking te kunnen bezorgen. De (lekker) ouderwetse controlekaarten worden langs het parcours meerdere keren ingelezen met als resultaat extra updates van de… resultatenservice. Wie uiteindelijk helemaal bovenaan zal prijken na 21 regelmatigheidsproeven, weten we op zaterdag aanstaande rond 18u30.

persbericht Belgian Westhoek Classic